Zvezda sijala u Zagrebu 1Foto: Starsport

I posle devetog kola ABA lige Crvena zvezda je jedini neporaženi tim u ovom regionalnom košarkaškom takmičenju.

U intermecu između poraza od ruskog Uniksa u Evroligi, prošlog petka, i EL duela sa Bambergom, u utorak u Nemačkoj, umorni od dugog povratka iz Kazanja i neizmenične “vožnje” na dva koloseka, crveno-beli su u (za 24 časa) odloženom derbiju sa Cibonom lako i prilično ubedljivo ostvarili petu uzastopnu pobedu u Domu sportova “Dražen Petrović” – 70:91 (18:23, 15:30, 19:20, 18:18).

Od prvog do poslednjeg minuta na parketu je postojao samo jedan tim, a ni povremena opuštanja Beograđana i poenterske serije Zagrepčana nisu bili dovoljni domaćinu da ugrozi rutinsko slavlje gostiju. Puleni trenera Dejana Radonjića bodove su kaparisali posle prve dve četvrtine, u kojima je najzad proradio Amerikanac Nejt Volters (14 poena, jedan skok). Uz novajliju iz Denvera sjajno je odigrao i Ognjen Kuzmić (13 poena, četiri skoka), kao i najefikasniji Stefan Jović (14), koji je zabeležio i šest asistencija kolegama. Dvocifren učinak imali su Milko Bjelica (11) i Čarls Dženkins (10), ali nije dobar procenat šuta bio ključ neočekivano visokog trijumfa u hrvatskoj prestonici. Zvezda je prvenstveno bila neprolazna u odbrani, pa ne čudi što je Cibona izgubila čak 11 lopti u prvom poluvremenu, a inače fenomenalan tandem Ante Žižić – Željko Šašić zaustavljen na 22 poena (zajedno).

Takav odnos snaga ostavio je Radonjiću prostora da izmenama sačuva svežinu i snagu ekipe za evroligaško gostovanje u utorak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari