Zvezda u Kruševcu, TSC u Surdulici 1Foto: Beta/Branislav Božić (arhiva)

TSC iz Bačke Topole još uvek ne zna za poraz u Superligi Srbije, a novi veliki ispit imaće u subotu (18.00) na gostovanju Radniku u Surdulici.

Za klub iz Bačke postoji šansa da zadrži čelo tabele čak i ako ne pobedi, ali će onda morati da u nedelju prate dešavanja u Kruševcu, gde Napretku gostuje Crvena zvezda (16.00).

– Radnik je izuzetna domaćinska ekipa koja teško dozvoljava protivnicima da u Surdulici lako osvoje bod, a kamoli tri boda. Naravno, nas to ne plaši, uigrani smo i idemo da se borimo i da probamo da i dalje ostanemo neporaženi. Daćemo sve od sebe da ispunimo očekivanja i nadam se da ćemo uspeti u tome i protiv ekipe Radnika i da ćemo učvrstiti poziciju u vrhu tabele – rekao je napadač TSC-a Vladimir Silađi.

On je naglasio i to da je njegova ekipa opravdani favorit s obzirom na to da ima kontinuitet osvajanja poena i na gostujućim terenima.

– Prednost naše ekipe je što igra podjednako dobro i u gostima i kod kuće. Ekipa Radnika je poznata po tome što mnogo bolje igra na domaćem terenu nego na gostovanjima, ali ja verujem da mi možemo da napravimo dobar rezultat i na njihovom terenu. Dobro smo pripremljeni, u odličnoj smo formi i spremno ulazimo u meč protiv Radnika – dodao je Silađi.

Crvena zvezda je protiv Napretka favorit, ali će trener Vladan Milojević imati težak zadatak da motiviše ekipu na domaćem frontu posle velike pobede nad Olimpijakosom u Ligi šampiona. Zbog toga se očekuje da bi šansu mogli da dobiju igrači koji nisu učestvovali u evropskoj utakmici, a pre svih Ben el Fardu koji nije ni registrovan za igranje u Ligi šampiona.

Partizan u beogradskom derbiju dočekuje Voždovac (nedelja, 18.00). Crno-beli dočekuju „zmajeve“ u dobrom raspoloženju posle osvojena sva tri boda na gostovanju Astani u Ligi Evrope. Trener osvajača Kupa Srbije Savo Milošević verovatno će isto kao njegov kolega Milojević odmoriti neke od najboljih igrača, pa se očekuje da bi u prvih 11 trebalo da se nađu Filip Stevanović i Lazar Marković. Prvotimac Voždovca Miloš Stojčev obećao je da se njegov klub neće braniti svih 90 minuta protiv crno-belih, odnosno da će pokušati da prikaže otvorenu igru.

– Utakmice sa Partizanom i Zvezdom su najlepše. Bez pritiska, igraćemo na lepom terenu, sa odličnim protivnikom, koji je jasan favorit. Ipak, nećemo menjati naš sistem. Idemo na stadion Partizana da se nadigravamo i da uživamo – zaključio je Stojčev.

Dok su večiti rivali igrali evropske mečeve, Čukarički je sredinom nedelje u prijateljskom meču nadigrao Teleoptik sa 3:0. „Brđani“ su na svom terenu favoriti protiv Javora, a na tom meču neophodna su im sva tri boda ukoliko žele da zadrže korak za vodećim kvartetom (TSC, Zvezda, Partizan, Vojvodina).

Lalatoviću ublažena kazna

Trener Vojvodine odradio je suspenziju zbog nedoličnog ponašanja (dva meča umesto tri), a FSS mu je prvobitnu novčanu kaznu od 500.000 smanjio na 300.000 dinara. Podsetimo, Lalatović je suspendovan zbog nedoličnog ponašanja na gostovanju Vojvodine protiv Radničkog kada je posle meča zapretio prema tribini na kojoj su se nalazili čelnici niškog kluba rečima: „Ovoga mi krsta, sve ću reći, svaki namešteni meč“. Trener „lala“ se branio da su njegove reči pogrešno protumačene i da nije govorio o nameštenim mečevima već nekim drugim „nameštaljkama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari