Zvezdan Mitrović napustio Monako 1

Crnogorski stručnjak, Zvezdan Mitrović odlučio je da raskine saradnju sa Monakom i time po drugi put napusti poziciju šefa struke u redovima francuskog evroligaša.

Očigledno je da je odluka cenjenog stručnjaka prouzrokovana nesuglasicama koje je imao sa Majkom Džejmsom, individualno najboljim i najplaćenijim igračem u timu.

Ćudljive naravi, Amerikanac je, samo na utakmicama Evrolige, dva puta, pred brojnim svedocima, ušao u otvoren konflikt sa trenerom Mitrovićem, poslednji put na utakmici sa Milanom.

Iako su u klubu naveli da su se dve strane sporazumno razišle, jasno je da su problemi i razlozi rastanka daleko složeniji, dublji i da nisu isključivo vezani za ovosezonske rezultate.

Uprkos reputaciji problematičnog igrača, što je bilo evidentno i na osnovu prethodnog konflikta koji je imao sa Dimitrisom Itudisem u CSKA, uprava Monaka rešila je letos da angažuje Majka Džejmsa i za to mu plati 1,1 milion evra.

Na kraju je stigao i Vil Tomas, iskusni košarkaš koji može da pokriva obe centarske pozicije. Amerikanac nije uspeo da se nametne treneru Mitroviću, a s obzirom na otvorene konflikte koje je imao sa Džejsom da se zaključiti da je uprava podržala igrače, što je za posledicu imalo i odlazak Mitrovića.

Cenjeni stručnjak je sa Monakom ostavrio najveće uspehe u istoriji kluba: prvo ga je uveo u elitni rang francuskog šampionata, a potom je uspeo da osvoji Evrokup prošle sezone i tako ga ove uvede u Evroligu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari