Zvezdu igra na o-ruk dovela do nade u finišu: Ipak zaslužena pobeda Virtusa u Bolonji 1Foto: Fonet/Evroliga

To što su Zvezdini košarkaši u Bolonji pogodili prvu trojku tek iz desetog pokušaja početkom druge četvrtine (najzad je to pošlo za rukom Hangi) slika je i prilika igre crveno-belih na početku ove njihove sezone u Evroligi.

Ivanovićev tim je ohrabrio navijače efikasnom i efektnom pobedom u prvom kolu protiv Asvela u Beogradu u prvom kolu, a tek sledeća tri meča, u kojima su pretrpljeni neuspesi, pokazao je da je francuski sastav zaista bio skromni takmac.

Zvezda je izgubila od Virtusa sa 85:79 (26:15, 18:18, 18:22, 23:24). Njene potajne nade su razvejane u prvoj četvrtini u kojoj je italijanski tim stavio na znanje da je u vrlo dobroj formi i u naletu (dve pobede uzastopce). U nastavku utakmice Zvezda je sve vreme trošila snagu igrom na o-ruk.  Jurila je prednost domaćina, koja je čas bila dvocifrena (bilo i 16 razlike), čas se neznatno topila pa se vraćala na deset i više poena razlike. Italijanski tim je ipak kontrolisao kretanje rezultata jer crveno-beli nisu uspeli da uspostave prevlast kojom bi stigli rivala.

Zvezda se kako-tako na nepuna dva minuta pre kraja primakla na 76:72. Teodosić je u brzo prenesenoj lopti na protivničku polovinu pogodio trojku ne časeći časa. Toliko blizu Virtusu se nije bilo od prve četvrtine.

Na 35 sekundi do kraja za tri poena je precizan bio i Nejpir – 80:77. Virtus se odbranio jer njegovim igračima nije drhtala ruka iz slobodnih bacanja.

U Zvezdinom timu najefikasniji je bio Nejpir s 23 poena (3-10 za tri). Luka Mitrović je postigao 14, a Adam Hanga 11. Gruzin Tornike Šengelija, očekivano, prednjačio ej kod Virtusa s 19.

Crveno-beli su ponovo imali loš šut za trojku – 8 od 33.

U sledećem kolu, 26. oktobra, Partizan je domaćin Zvezdi. Oba tima u derbi ulaze s jednom pobedom i tri poraza.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari