Bil Klinton pozitivan na korona virus 1foto EPA-EFE/ANDREW GOMBERT

Bivši američki predsednik Bil Klinton saopštio je u sredu da je pozitivan na kovid i da pati od „blagih simptoma“.

„Imam blage simptome, ali sam generalno dobro i kod kuće“, tvitovao je 76-godišnji demokrata, koji je služio u Beloj kući od 1993. do 2001. godine.

„Srećan sam što sam vakcinisan i što sam dobio dopunsku vakcinu“, dodao je on i pozvao „sve da učine isto, posebno kako se približava zima“.

Četrdeset drugi američki predsednik hospitalizovan je u oktobru 2021. zbog infekcije urinarnog trakta koja se proširila u krvotok, uzrokujući sepsu.

Bil Klinton je u prošlosti imao mnogo zdravstvenih problema.

Konkretno, morao je da bude hospitalizovan 2004. godine, kada je bio podvrgnut četvorostrukom koronarnom bajpasu da bi se deblokirale četiri začepljene arterije, i 2010. godine, kada je bio podvrgnut angioplastici.

Po izlasku iz Bele kuće uključio se u mnoge humanitarne i diplomatske aktivnosti.

Putovao je svetom kako bi učestvovao na velikodušno plaćenim konferencijama, tako i da bi posetio regione pogođene katastrofom ili prikupio sredstva za borbu protiv side.

Postepeno je usporavao sa svojim aktivnostima. On je i dalje uključen u svoju fondaciju i podržao je neuspelu kampanju svoje supruge protiv Donalda Trampa 2016. godine, ali manje putuje.

Živi sa Hilari Klinton u Čapaki u Njujorku.

Izvor: N1 Hrvatska

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.