Bivši direktor ubio četiri koze iz zoo vrta i poslužio ih na zabavi 1Foto: Pixabay/ alrobs

Bivši direktor zoološkog vrta na jugu Meksika optužen je da je ubio četiri patuljaste koze tog zoo vrta i poslužio ih kao hranu na novogodišnjoj zabavi, saopštile su lokalne vlasti.

 

Skandal sa kozama, koji je sada izašao na videlo, nije jedini koji se pripisuje Hozeu Rubenu Navi, koji je takođe optužen za trgovinu životinjama.

„Četiri životinje su ubijene u prostorijama zoološkog vrta, a servirane su kao hrana na novogodišnjoj zabavi“, rekao je Fernando Ruiz Gutijerez, direktor u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, okrivljujući tadašnjeg direktora zoološkog vrta.

„To je dovelo u opasnost zdravlje ljudi koji su ih jeli, jer ove životinje nisu bile pogodne za ljudsku ishranu“, dodao je on, piše “El Periodico”, prenosi N1

Ruben Nava je smenjen sa mesta direktora lokalnog zoološkog vrta u mestu Ćilpansingo 12. januara nakon što je jedan jelen uginuo u okolnostima koje se još istražuju. Međutim, vlasti su saopštile da su neke životinje u zoološkom vrtu navodno prodate, zaklane ili pojedene po naređenju bivšeg direktora. Neke od njih koje su navodno prodate bile su jeleni i krave, ali ne postoji evidencija o tome.

Prema podacima Odeljenja za zaštitu životne sredine, bivši direktor takođe je zebru navodno zamenio za neke alate potrebne za popravku u zoo vrtu, ali naknadna inspekcija nije pronašla nijedan od tih alata u prostorijama.

Meksiko već dugo ima problema sa ilegalnom kupovinom egzotičnih životinja od strane pojedinaca. Godinama je poznato da meksički trgovci drogom prave privatne zoološke vrtove u kojima ima lavova, tigrova i drugih divljih životinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.