Foto: MUP

Prema informacijama, hrvatski obaveštajci u BiH vrbovali su pripadnike selefijskog pokreta da prenose oružje u lokalne mesdžide, kako bi isto kasnije bilo pronađeno i kako bi bile potvrđene optužbe predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o postojanju 10.000 radikalnih osoba i terorističkih kampova u BiH, prenosi klix.ba.

„Mogu sa sigurnošću reći posle svih negativnih istupa hrvatske predsednice prema BiH, da naša zemlja nema prijatelja u državnom vrhu naše susedne zemlje“, rekao je Ahmetović.

Prema njegovim rečima, upad Sigurnosno-obaveštajne agencije (SOA) Hrvatske u bezbednosni sistem BiH ozbiljan je alarm za BiH, koja mora jačati svoj sigurnosni aspekt, ali i pojačati diplomatske aktivnosti.

Posledice takvog djelovanja, navodi Ahmetović, mogu biti jako nepovoljne i zaustaviti evropsku perspektivu BiH.

Ove aktivnosti mogu se samo dovesti u okvir neprijateljskog delovanja, na koje Predsedništvo BiH mora imati hitan odgovor prema Republici Hrvatskoj, kao i unutrašnji dogovor o merama koje treba preduzeti pravosudno-policijske institucije naše zemlje, naglašava Ahmetović.

Kabinet predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović saopštio je portalu Klix.ba da su navodi o delovanju hrvatskih obaveštajaca i diplomata u BiH „politikantske konstrukcije“.

Povezani tekstovi