Blagajnica Skupštine Crne Gore proneverila 35.000 evra? 1Podgorica Foto: Wikipedia

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnielo je optužni predlog protiv blagajnice u Skupštini Crne Gore, zbog sumnje da je proneverila oko 35.000 evra, piše Dan.

Okrivljenoj se, kako prenosi RTCG, na teret stavljaju krivična dela pronevera i produženo krivično delo falsifikovanje službene isprave. Prema saznanjima Dana, osumnjičena je kao blagajnica u Birou finansijskih poslova u Skupštini uzimala novac koji joj je predat na čuvanje. Ona je, kako se sumnja, u toku 2016. godine iz skupštinske blagajne uzela 35.000 evra.

To je pravdala lažnim potpisima na falsifikovanim putnim nalozima. U nalozima je upisivala cifre koje su navodno isplaćivane poslanicima i drugim zaposlenim na ime putovanja i drugih troškova. Radilo se uglavnom o dnevnicama za službena putovanja u inostranstvo. Takođe, kako Dan saznaje, Osnovno državno tužilaštvo još nije zaključilo ovaj predmet već je formiran još jedan zbog sličnih zloupotreba, a šteta je trostruko veća.

Na putnim nalozima za putovanja u inostranstvo za koje su opredeljene dnevnice od 800 do 1.000 evra bili su lažni potpisi Jasmina Sutovića, Filipa Vukovića, Gencija Nimanbegua, Gorana Tuponje, Budimira Aleksića, Halila Dukovića, Almera Kalača, Dritana Abazovića, Draginje Vuksanović, Maje Ćatović, Strahinje Bulajića, Azre Jasavić, Vladislava Bojovića, Veljka Zarubice, Damira Šehovića, Ljuiđa Škrelje, Snežane Jonice, Obrada Gojkovića i Andrije Popovića. Kako se navodi, niko od poslanika nije znao da su im potpisi zloupotrijebljeni.