Britansko ministarstvo odbrane sumnja da Rusi uklanjaju bojeve glave s raketa kojima gađaju Ukrajince: Da li Putinova vojska nema dovoljno projektila dugog dometa? 1Foto: EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT -- MANDATORY CREDIT -- BEST QUALITY AVAILABLE -- HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Britansko ministarstvo odbrane tvrdi da Rusija verovatno uklanja nuklearne bojeve glave sa zastarelih krstarećih projektila koje ispaljuju na Ukrajinu

Britanci tvrde da fotografije iz otvorenih izvora informacija pokazuju olupinu krstarećeg projektila lansiranog na Ukrajinu, koji je izgleda kao da je projektil iz 1980-ih koji je bio naoružan nuklearnom bojevom glavom.

U saopštenju se navodi da Rusi verovatno polako ostaju bez projektila dugog dometa i sa su zato primorani da sa starih nuklearnih projektila uklanjaju nuklearne bojeve glave, kako bi ispljaivali takozvane „suve“ rakete.

Ministarstvo odbrane Britanije je navelo da je u raketi nuklearna bojeva glava verovatno zamenjena balastom koji nije radioaktivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.