Foto: Printiscreen / RTCG

Iz DF-a pozivaju ministra pravde, Zorana Pažina i upravu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu da, kako kažu, prestanu sa pritiscima na Kneževića, jer on, kao poslanik, ima pravo da učestvuje u predizbornim kampanjama.

Iz tog političkog saveza su poručili da će advokat Milana Kneževića odmah nakon praznika uputiti zahtev Pažinu da mu obezbedi nesmetano obavljanje političkih funkcija.

-Milan Knežević je politički zatvorenik i njima u DPS-u to je malo, nego hoće pritiscima na ZIKS ,koji je pod direktnom ingerencijom Pažina, da mu onemoguće da, ne samo da može aktivno učestvovati u političkom životu, što su njegova prava, jer je on političar, predsednik jedne partije i poslanik, već Pažin i DPS žele da mu uskrate i taj minimum koji mu pripada u zatvorima, od pokušaja oduzimanja telefona do drugih pogoršanja uslova, poručio je Predrag Bulatović, stoji na RTCG.

Saopštili su i da se, preko montiranih političkih procesa, nastavlja progon DF-a.

-Režim očito ne može da usaglasi naše djelovanje zajedno sa osnovnim demokratskim načelima. I zato kroz montirane sudske procese zatvorio je Milana Kneževica, sigurno ce nastojati i neke od nas, zaključio je Branko Radulović.