Crna Gora: Paketi pomoći za 50 porodica 1Foto: Pixabay/ comrade_petruha

Pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu ovih dana dobilo je 50 porodica iz nekoliko crnogorskih gradova, a vredne pakete obezbedio je Međunarodni klub žena iz Podgorice.

To je za kratko vreme druga pomoć od strane Međunarodnog kluba žena jer je Klub sredinom decembra pakete, takođe sa hranom i hemijom, obezbedio za 500 porodica u Crnoj Gori.

Sredstva za nabavku paketa prikupljena su donacijom 20 ambasada u Crnoj Gori umesto tradicionalnog Diplomatskog bazara sa kojeg se sredstva inače uplaćuju u humanitarne svhe, a koji u decembru prošle godine nije održan zbog pandemije.

Ove godine Međunarodni klub žena je odlućio da novac dobijen donacijama umesto institucijama i koleketivima socijalne i zdravstvene zaštite, kako je bila praksa ranijih godina, opredeli za nabavku osnovnih životnih namirnica i hemije i uruči ih prodicama teškog materijalnog stanja kao i onima koji su zbog pandemije ostali bez posla.

Pored ambasada, kako je za Danas kazala predsednica Međunarodnog kluba žena Monika Dmohovska, supruga ambasadora Poljske u Crnoj Gori sredstva za nabavku hrane i hemisjkih sredstava donirala je i prva dama Crne Gore Lidija Đukanović kao i kompanije Telekom, Sava oiguranje, Volcano, Hipotekarna banka, Veziv doo i Spirits.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Crna Gora: Paketi pomoći za 50 porodica”

  1. Hahaha, za 50 porodica. Naravno, jer ostali primaju pomoc u Srbiji i od Srbije. Prva „dama“, se pretrgla, a njen dilber se nakrao, da ni sam ne zna koliko.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.