Crna Gora: Petoro umrlo od virusa gripa 1Foto: EPA/EFE SEBASTIEN NOGIER

Tokom prethodne sedmice u Crnoj Gori je pet osoba preminulo od virusa gripa, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Kako se navodi u izveštaju, medju njima je i dvogodišnji dečak. Preminula su i dva muškarca jedan star 82 godine, a drugi 83 godine.

Od virusa gripe je, kako se navodi, tokom prethodne nedelje preminuo i muškarac od 54 godine i ženska osoba od 46 godina.

Osim ženske osobe za koju se ne zna da li je bila vakcinisana, ostali nisu bili vakcinisani protiv sezonskog gripa, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, prijavljeno je 386 osoba sa simptomima nalik gripu, što je dva puta više u odnosu na nedelju ranije i tri puta više nego u istom periodu prošle godine.

„Nalazimo se u uzlaznoj fazi epidemije gripa i za očekivati je da će epidemija postići vrhunac u narednim sedmicama, nakon čega će broj obolelih postupno padati“, navodi se u saopštenju.

Najveći broj oboljelih je uzrasta od 20-64 godine, oko 60 odsto, dok se stalno povećava broj obolele dece što se objašnjava povratkom u škole i vrtiće.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.