Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

“Najviše što možemo da kažemo je da sutra neće biti suđenja, mislim da smo vam dovoljno otkrili”, rekao je Knežević odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji koju je organizovao DF, nakon što je na današnjem suđenju odbijen zahtev odbrane da se preslušaju snimci na kojima se navodno nalazi svedok saradnik Saša Sinđelić.

Sa njim se saglasio Mandić, koji je poručio da se proces teško može da nastavi dok se sudsko veće ove dokaze ne uvrsti u dokazni postupak, preneo je portal CDM.

„Videli ste da im sudija nije dozvolila da se ti najvažniji dokazi uključe i da se o njima raspravja u samom procesu”, rekao je Mandić.

“Sinđelić funkcioniše kao džuboks, koji radi kako mu kaže vlasnik žetona. Mi ne želimo da učestvujemo u lažnom i montiranom procesu. Advokati su danas napuštajući sudnicu poslali poruku korumpiranom pravosuđu i režimu, a ne može se više iz centara moći naređivati sudijama“, dodao je Mandić.

Knežević je naveo da “Sinđelić na snimcima prijateljima saopštava da je bio mučen u spuškom zatvoru i da je bio prinuđen da da iskaz kako su to tražili Saša Čađenović i Milivoje Katnić“.

On smatra da bi da je sudija Mugoša pustila te snimke došlo do prekida optužnice i „sva bi ova farsa pošla do đavola”.

Knežević se zahvalio svim advokatima odbrane koji su, kako tvrdi, poručili sudiji Mugoši da neće moći da se rugaju zdravom razumu građana.

Povezani tekstovi