Foto: Fonet/Zoran Mrđa

On je to učinio zbog gostovanja srpskog glumca Sergeja Trifunovića u emisiji „Nedeljom u 2“, koji ga je „spominjao u istom kontekstu kao ratnog zločinca Vojislava Šešelja“, a rukovodstva HRT nije reagovalo.

„Emisija je obilovala izjavama mržnje prema hrvatskom narodu, napadima na pojedince koji se nisu mogli braniti, a ja sam spomenut u istom kontekstu kao Vojislav Šešelj, notorni ratni zločinac i mrzitelj hrvatskog naroda. Moje reagiovanje je usmereno prema radu hrvatske Vlade i radu rukovodstva HRT”, rekao je Đapić na konferenciji za novinare u Osijeku.

Trifunović je,kako prenosi index.hr, govoreći o narušenim odnosima između Hrvatske i Srbije, između ostalog rekao da su „idioti poput Šešelja, Đapića i sličnih“ potrebni vlastima u Hrvatskoj i Srbiji kako bi ih po potrebi izvukli za igre „toplo-hladno“.

Đapić tvrdi da nije uvređen samo on, nego i svi u HOS.

Đapić je naglasio kako takve izjave nisu samo uvreda za njega, nego i za sve one „koje je predvodio u Domovinskom ratu kroz jedinice HOS, kao i za političku stranku s kojom se u Saboru i van njega borio za hrvatsku suverenost i nezavisnost i izgradnju Hrvatske kao demokratske države”.

Vladu je „prozvao i pozvao“ da sezauzme stav o ovom „teškom incidentu na HTV“.

On je rekao da mu se urednik i voditelj emisije Aleksandar Stanković lično izvinio, ali smatra da treba da gostuje u „Nedeljom u 2“ kako bi odgovorio na uvrede koje su izrečene ne samo na njegov račun, nego na račun vrednosti hrvatskog naroda, „koji plaća tu emisiju i tu televiziju“. Spreman je, kako je rekao i da u iroj emisiji gostuje sa Trifunovićem.