Đukanović: Odnos Srbije i Crne Gore kao devedesetih 1Foto: Beta/ BETAPHOTO -Predsednistvo Crne Gore

Odnos Srbije prema Crnoj Gori i ne samo Crnoj Gori u ovom vremenu mi neodoljivo liči na odnos Srbije prema susednim državama 90-ih godina, a dešavaju se pod plaštom brige za srpski narod, izjavio je danas predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

U suštini ugrožava se, suverenitet susednih država, i to se dešavalo 90-ih, epilog znamo. Nadao sam se da za našeg života nećemo ponoviti greške, plašim se da se one ponavljaju, rekao je Đukanović, odgovarajući na pitanja novinara u Vili Gorica nakon sastanka sa članovim predsedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Đukanović je izjavio da je više puta nailazio na nerazumevanje za svoje stavove u Beogradu, prenosi RTCG. Komentarišući to što je treći član Predsedištva BiH Milorad Dodik stavio veto na njegovu posetu BiH Đukanović je ponovio da su odnosi dve zemlje prijateljski.

„Odnose stvaraju ljudi i svako ko doprinosi tom prijateljstvu, taj se ponaša odgovorno. Ko dovodi u pitanje prijateljske odnose ponaša se neodgovorno i sam ispisuje stranice istorije za poremećaje u odnosima tamo gde ih nema“, naveo je Đukanović.

Đukanović je, na pitanje o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ponovio da je važno da on bude potpisan, ali da je loše da se drži u tajnosti. „Naravno da smo na oprezu i da ćemo insistirati da njegova sadržina bude dostupna javnosti pre potpisivanja“, poručio je Đukanović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Đukanović: Odnos Srbije i Crne Gore kao devedesetih”

  1. Pa ovo nije srednji vek, postoje video zapisi Milovih izjava 90-tih godina i vremena rata. Ovako licemerje nikada u životu nisam video.

    • ZBILJA niste videli ovakvo licemerje? Hocete li da nabrajam? Djukanovic je okrenuo curak naopako i doveo Crnu Goru na prag EU! Za razliku od Dodika, koji je od poklonika Djindjica, postao kocnica bilo kakvog napretka, ne samo Republike srpske, vec i cele Bosne. Da ne govorimo o velikom „evropejcu“ koji je „izvucen iz konteksta“, pa nas umesto u EU vodi u Belorusiju!

  2. Твој однос Бугари. Нијеси ти Црна Гора. То је твој лични однос и твојих паса…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.