Dodik: 21. vek treba da bude vek ujedinjenja srpskog naroda 1Foto: Beta/Xinhua/Nedim Grabovica

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik danas je na obeležavanju Dana pobede na fašizmom u Banjaluci izjavio da 21. vek treba da bude vek ujedinjenja srpskog naroda koji je „u prošlosti u kontinuitetu bio izložen raznim stradanjima“.

Dodik je rekao da je Dan pobede nad fašizmom veliki dan za čovečanstvo i civilizaciju koja se u Drugom svetskom ratu izborila da sačuva osnovne vrednosti humanizma, jednakosti i slobode, za koju je srpski narod dao nemerljivu žrtvu, preneo je RTRS pisnaje Srne.

On je naveo da su te vrednosti sačuvane zahvaljujući sovjetskom narodu, kao i narodima Jugoslavije, pre svega srpskom, bez čijih žrtava danas ne bi bilo moguće slaviti slobodu Evrope.

„Činjenica je da su ustanak protiv fašista na prostoru bivše Jugoslavije digli Srbi, na svim mestima gde su živeli, od Hrvatske, Bosne, Srbije… Oni koji su razbili Jugoslaviju danas pokušavaju da pribave sebi antifašistička obeležja, a u suštini su razbili jednu od osnovnih vrednosti fašističke borbe, a to je bila Jugoslavija“, rekao je Dodik.

Navodeći da je srpski narod masovno stradao u 20. veku, Dodik je rekao da je srpski narod počišćen sa mnogih mesta i da je u Drugom svetskom ratu nad srpskim narodom izvršen genocid.

„Ustaški logori od Jasenovca, Paga, Jadovnog do stradanja Srba u Kragujevcu, na sajmištu i mnogim drugim mestima, govore da su Srbi bili meta tog rata i da je trebalo da budu eliminisani, rekao je Dodik i dodao ništa bolja nije bila ni politika komunističke Jugoslavije prema Srbima.

„Iz 1944. godine imate jedno Titovo naređenje koji je tražio da se, kada se uđe u Srbiju, pobiju svi domaćini i da se pokuša obračunati sa velikosrpskom idejom, što govori o tome da su Srbi bili u kontinuitetu izloženi raznim stradanjima“, naveo je Dodik.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Dodik: 21. vek treba da bude vek ujedinjenja srpskog naroda”

  1. Dodik nije specifikovao dali pocetak , sredina ili kraj 21. veka., s tim da je pocetak vec prosao ako on to uopste shvata. Preostalo je jos 80 godina a to je tek za Vucica I Dodika da se orijentisu.

  2. Ja prvo procitah „uljudjenja“ pa pomislih sta je ovome, da nije poceo da pije lekove, kad ono nista, moja greska, sto je babi milo to joj se i snilo, a ovaj bunca i dalje. I njegovi kompanjoni. OK, nema problema, onda se nastavlja plan za evakuaciju, a ovi slobodno neka se ujedinjavaju sa kime hoce, osim sa mozgom, kao do sada sto su. Ja ne sumnjam u njihove velike uspehe, kao i do sada sto su ih imali.

  3. Dodik bi mijenjao Kosovo i Vojvodinu za RS, samo da ostane tamo na vlasti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.