Dodik odbio da se rukuje sa ambasadorkom SAD 1

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, na obeležavanju 72. godišnjice proboja zatvorenika Jasenovca u Donjoj Gradini, odbio je da se rukuje sa ambasadorkom SAD u BiH Morin Kormak.

Dodik je pružio ruku svim prisutnima, izuzev Kormak, što je zabeležila i kamera sarajevske redakcije N1, bez čije dozvole nije moguće preuzeti materijal.

„Istoriju ne možemo da promenimo, niti da naučimo. Ja ne mogu zaboraviti. Moji su stradali u tome. Formiran sam kao ličnost na ovim pričama i stravičnostima zločina u Jasenovcu. Nikada neću oprostiti“, rekao je Dodik medijima. Ambasadorka SAD je rekla da je došla da bi odala počast žrtvama.

„Političari govore za sebe, niti me brinu, niti želim komentarisati te gestove. Ovde sam da odam počast žrtvama i svim građanima koji su propatili. Imala sam dobre i pozitivne sastanke i boravila u dobroj atmosferi u Republici Srpskoj“, izjavila je ona.

Srpski premijer i novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Jasenovac bio državni zločin.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Dodik odbio da se rukuje sa ambasadorkom SAD”

  1. Амерички амбасадор не може да ода почаст српским жртвама (ипак се овде о њима ради) јер је америчка политика током 90-их пљунула, да не употребимо као илустрацију избацивање неке друге, излучевине, на све српске жртве.

  2. A da li je se Dodik rukovao sa nemačkim ambasadori ili hrvatskim političarem?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.