Duraković: Pripada nam mesto predsednika SO Srebrenica 1FOTO: Privatna arhiva

Srpske stranke u Skupštini opštine Srebrenica dogovorile smenu svog koalicionog partnera Ćamila Durakovića, ali on tvrdi da mesto predsednika lokalnog parlamenta pripada Bošnjacima.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio je da je dogovoreno da na prvoj sednici Skupštine opštine Srebrenica, nakon letnje pauze, bude smenjen predsednik lokalnog parlamenta Ćamil Duraković „zbog progona novinara“.

Inicijativa za Durakovićevu smenu pojavila se nakon što je podneo krivičnu prijavu protiv novinara RTRS Branimira Đuričića, zbog negiranja genocida u Srebrenici, na osnovu nedavnih promena krivičnog zakona odlazećeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Incka.

Duraković kaže da on nije proizvod volje SNSD ili neke srpske stranke, već Bošnjaka i da kojima po pravilu, pripada to mesto.

„Ja nisam proizvod volje SNSD ili nekog SDS ili neke druge srpske stranke, već volje Bošnjaka. Naravno da je to političko nasilje, jer mi kao građani nećemo prestati podnositi krivične prijave, jer nam je to omogućio Krivični zakon BiH. Bošnjaci se ne mogu doisciplinovati da postanu podobni Miloradu Dodiku i njemu sličnim”, izjavio je Duraković za sarajevski studio N1 televizije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Duraković: Pripada nam mesto predsednika SO Srebrenica”

  1. Durakoviću, a šta su bošnjaci do nasilno poturčeni srbi, čiji su pretci bili srbi!!!!.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.