Duško Knežević objavio novi treći snimak o korupciji 1

Odbegli crnogorski biznismen Duško Knežević objavio je danas novi, treći, snimak o navodnoj korupciji u crnogorskom pravosuđu i to dok je jedan od glavnih aktera, sekretar Tužilaštva Nenad Vujošević, saslušavan povodom optužbi da je deo kriminalne grupe koju je formirao Knežević.

Na novom snimku Vujošević navodno prepričava svoj sastanak sa Vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem u Igalu i obaveštava Kneževića da se Stanković „uozbiljio“ kada je čuo da će izaći snimak sa informacijom da je navodno uzimao novac.

Vujošević je rekao da je navodno Stanković ucenjen već 20 godina, da je znao imena svih firmi kojima je Tužilaštvo trebalo da deblokira novac, a za šta je navodno Stanković prethodno uzimao mito.

Crnogorska policija uhapsila je jutros na podgoričkom aerodromu Vujoševića koji se sumnjiči da je deo kriminalne grupe na čijem je čelu predsednik Atlas grupe Duško Knežević.

U toku je saslušanje u Specijalnom tužilaštvu.

Prema tvrdnjama njegovih advokata, on je bio na lečenju u Beogradu.

Vujošević je napustio Crnu Goru u petak, preko graničnog prelaza Dračenovac.

Saopšteno je i da je Vujošević pod prismotrom duže od godinu dana.

Biznismen Duško Knežević prvo je objavio snimak razgovora u kome navodno Vujošević tvrdi da je novac koji mu je on dao predao vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću. Ovaj je u zamenu trebalo da na slobodu pusti Kneževićevog kuma, koji je u pritvoru od avgusta.

Knežević je u međuvremenu objavio novi snimak u kome Vujošević tvrdi da mu je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić obećao da će pustiti Kneževićevog kuma na slobodu.

Današnji snimak je treći po redu o navodnoj korupciji u pravosuđu.

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

Predsednik Atlas grupe Knežević izbegao je hapšenje odlaskom iz Crne Gore u Veliku Britaniju, čiji je takođe državljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.