Boris DžonsonFoto: EPA-EFE/NEIL HALL/POOL

Ukrajina bi trebalo da dobije šansu da bude domaćin Pesme Evrovizije 2023. godine, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson.

Obraćajući se novinarima po povratku iz Kijeva, Džonson je rekao da su ulice tamo bile živahne i da su Ukrajinci „samouvereni“, prenosi BBC.

Kao pobednici takmičenja u maju, Ukrajina bi inače trebalo da bude domaćin manidestacije, ali su organizatori juče saopštili da misle da za tako nešto ne postoje bezbednosni uslovi.

Organizatori razgovaraju o održavanju u Velikoj Britaniji, koja je osvojila drugo mesto.

Ukrajinski rep-folk bend Kaluš Orkestar, koji je dobio specijalnu dozvolu da napusti zemlju kako bi se takmičio, osvojio prvo mesto sa 631 bodom u simboličnoj podršci javnosti nakon ruske invazije.

Uprkos tome što je pobedio po glasovima žirija na događaju u Torinu, Sem Rajder je bio drugi za što je najbolji rezultat Velike Britanije od 1998. godine.

„Ukrajinci su pobedili pošteno, iako smo imali sjajan početak, i trebalo bi im dati priliku da budu domaćini. Još godinu dana. Biće sve u redu do održavanja takmičenja za Pesmu Evrovizije“, rekao je Džonson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.