Erdogan pozvao na dostojanstven izlazak svih strana iz sukoba u Ukrajini 1Foto: EPA-EFE/VYACHESLAV PROKOFYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas u UN da se pronađe „dostojanstven“ izlazak svih strana u ratu u Ukrajini.

„Zajedno moramo pronaći razumno diplomatsko rešenje koje će obema stranama ponuditi dostojanstven izlazak iz krize“, rekao je Erdogan obraćajući se na generalnoj debati zasedanja Generalne skupštini UN u Njujorku.

Predsednik Turske je dodao da treba pojačati napore o okončanju rata na „na osnovu teritorijalnog integriteta i nezavisnosti Ukrajine“.

Erdogan je dodao da treba da pobedi pošten mirovni proces i podsetio da je Turska od početka ruske invazije na Ukrajinu uspela na svom tlu da okupi predstavnike Rusije i Ukrajine.

Turski predsednik, koji je uspeo da održi veze i sa Moskvom i Kijevom od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara, redovno nudi svoje posredovanje u rešavanju tog sukoba, ponavljajući potrebu da se pronađe sporazum koji bi zadovoljio obe strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.