Foto: Beta-AP

Tužilaštvo je objavilo odluku o pokretanju istrage bez navođenja detalja. To je standardna procedura u slučaju smrti francuskih državljana u inostranstvu, navodi Asošiejted pres.

Francuska vlada je objavila da je medju žrtvama pada aviona osam Francuza i otvorila krizni centar za porodice žrtava. Etiopijan erlajns je saopštio da je poginulo sedam Francuza, a za sada nije poznato zašto postoji razlika u broju stradalih.

Takođe, francuska agencija za vazdušne nesreće saopštila je da će najverovatnije učestvovati u istrazi koju će voditi Etiopija zato što je francuska kompanija Safran zajedno s Dženeral elektrikom proizvodila motore za Boingove avione.

Boing 737 Etiopijan erlajnsa srušio se u nedelju ujutru ubrzo po poletanju sa aerodroma u Adis Abebi, na letu za Najrobi. Poginulo je svih 149 putnika i osam članova posade.

U avionu su bili putnici iz 35 država, od kojih su neki leteli na samit UN posvećen životnoj sredini koji sutra treba da počne u Najrobiju.

Neimenovani zvaničnik UN je izjavio da ta svetska organizacija očekuje da je u avionu bilo desetak njihovih radnika, ali da bi taj broj mogao da bude veći.

On je kazao da se u taj broj ne računaju delegati država koji su krenuli na samit UN u Najrobiju.

Povezani tekstovi