Izraelski ambasador uporedio povelju Hamasa sa ciljevima nacista 1Foto: Beta/AP/Heidi Levine

Ambasador Izraela u UN Gilad Erdan uporedio je danas povelju palestinskog Hamasa u kojoj se poziva na uništenje jevrejske države sa genocidnim ciljevima nacističke Nemačke.

„Nažalost u današnjoj debati ne vidimo odbranu ciljeva koje su postavile UN, već indiferentnost prema povelji Hamasa, koja je poput nacista, posvećena genocidu jevrejskog naroda“, rekao je Erdan.

On je u govoru na vanrednom sastanku Generalne skupštine UN o najnovijem izraelsko-palestinskom sukobu rekao da se vidi pokušaj stvaranja „lažne moralne jednakosti, nemoralne jednakosti između Izraela, demokratije koja teži miru i poštuje međunarodno pravo i ubilačke terorističke organizacije s ideologijom sličnoj (organizaciji) Islamskoj državi, koja čini dvostruki zločin otvaranjem vatre na izraelske civile dok se krije iza palestinskih civila“, preneli su izraelski mediji.

Erdan koji je rekao da je Hamas teroristička organizacija koja je ispalila više od 4.000 raketa na izraelske gradove u proteklih 11 dana, napustio salu GS UN ubrzo pošto je palestinski ministar spoljnih poslova Riad al Malki započeo svoj govor u kome je optužio Izrael za genocid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.