Kabinet Đukanovića: Predstava "Pandora papiri" još jedan u nizu pokušaj diskreditacije predsednika Crne Gore 1Milo Đukanović Foto: EPA-EFE/ BORIS PEJOVIĆ

Najnovija predstava za javnost nevladine organizacije MANS, pod nazivom „Pandora papiri“, samo je još jedan u nizu pokušaja diskreditacije predsednika Crne Gore i članova njegove porodice, na čemu MANS uzaludno radi godinama, saopšteno je večeras iz kabineta crnogorskog predsednika Mil Đukanovića.

Kako se ističe, to najbolje potvrđuje činjenica da izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović Marković, gostujući u Dnevniku Javnog servisa, nije znala šta da odgovori na pitanje „da li je tu urađeno nešto nezakonito“.

U saopštenju se ukazuje da je Kabinet predsednika nedavno dobio pitanja Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara, na koja je Đukanović dao detaljne odgovore koji do kraja demantuju nestine koje je plasirao MANS.

Đukanović je tada kazao da je 2012. godine, u vreme kada nije obavljao državne poslove, radio na uspostavljanju infrastrukture za otpočinjanje poslovnih aktivnosti sa sinom. U to vreme osnovao je „Viktorija trast“, koji, dok je on bio vlasnik, nije imao nikakvih poslovnih transakcija, nije otvorio nijedan bankarski račun, jer nikada nije ni aktiviran, piše u saopštenju Kabineta.

Dodaje se da je, nakon što se Đukanović iste godine neplanirano vratio na funkciju premijera, celokupno vlasništvo nad „Viktorija trastom“ preneo na sina Blaža.

„Radi tačnog informisanja javnosti, ponavljamo da je pomenuti ‘trast’ postojao samo na papiru, a sve što je objavio MANS najobičnije je zlonamerno spinovanje, u koje su se, kao po dogovoru, odmah uključili premijer Zdravko Krivokapić i njegov zamenik Dritan Abazović. Uostalom, sve je lako proverljivo, pa nadležnim organima nije teško da utvrde stvarno činjenično stanje u vezi tih zlonamernih navoda“, stoji u reagovanju iz Đukanovićevog kabineta.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.