Zabrana pušenja na ulici kao protivepidemijska mera u Španiji 1Foto: Pixabay / HansMartinPaul

Kanarska ostrva danas su postala drugi španski region čije su vlasti, u sklopu mera za sprečavanje širenje epidemije kovida, zabranile pušenje na ulici, a tu zabranu razmatraju i drugi regioni.

Pušenje je zabranjeno na svim otvorenim prostorima kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje dva metra, prenosi Rojters.

Pored toga, naloženo je obavezno nošenje maski na otvorenom, bez obzira na fizičku distancu, neće moći da se okuplja više od deset ljudi, a noćnim klubovima je drastično smanjen kapacitet.

Pre Kanarskih ostrva, zabranu pušenja na svim otvorenim prostorima uvele su regionalne vlasti u Galiciji, uz obrazloženje da pušenje u restoranskim baštama i terasama, kao i na trotoarima, predstavlja visok rizik od širenja infekcije.

Otkako su pre sedam nedelja u Španiji ukinute stroge restriktivne mere došlo je do povećanja broja novoobolelih i dnevni prosek novih slučajeva je sa 150 u junu povećan na više od 1.500 u prvih 12 dana avgusta.

Na Kanarskim ostrvima danas je registrovano 99 novih slučajeva, a u Galiciji 107, dok je u čitavoj Španiji prijavljeno 2.935 novoobolelih.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Zabrana pušenja na ulici kao protivepidemijska mera u Španiji”

  1. Na kutijama da maskama koje name prodaju pise da maske ne stite niti smanjuju rizik od kovida. Dokle ovo izivljavanje?

    • Pusenje po restoranskim bastama i terasama pa onda i po trotoarima prestavlja rizik od infekcije?!
      Ako postoji ikakav uvod u definiciju gubernije, onda je ovakvo obrazlozenje odlican primer.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.