Komšić bez odluke o koaliciji 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Čelnici DF otvorili su danas raspravu toj mogućnosti, ali će konačnu odluiku doneti na narednoj sednici stranačkog vrha, prenose sarajevski mediji, pozivajući se na potvrdu iz centrale Komšićeve stranke.

Mediji u BiH su ranije najavili mogućnost da članovi Predsedništva DF danas donesu odluku kojom će prihvatiti poziv Stranke demokratske akcije (SDA) da se pridruže vladajućoj većini na nivou države i entiteta Federacija BiH. U saopštenju nakon sastanka čelnika DF, održanog iza zatvorenih vrata, navedeno je da će nakon „sadržajne i vrlo argumentirane rasprave“ o eventualnom učešću u vlasti sa svim parlamentarnim strankama, nekoliko članova predsedništva pripremiti predloge kako bi se o njima moglo odlučivati na sledećoj sednici.

Stranka demokratske akcije, kao vodeća bšnjačka stranka, već mesecima poziva partije naklonjene bošnjačkom biračkom telu da joj se pridruže u vladajućoj koaliciji. U toj kolaiciji bi trebalo da budu HDZ BiH i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.