Krivokapić prijavio mesečnu platu od oko 1.800 evra, najvišu u izvršnoj vlasti CG 1Foto: BETAPHOTO/European Council/Zucchi Enzo/DS

Prosečna neto plata premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i 11 ministara, bez bivšeg ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, iznosila je oko 1.420 evra, pokazuju dostupni podaci Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) iz prvog kvartala ove godine, preneo je danas portal RTCG pisanje Dnevnih novina.

Krivokapić je, prema podacima koje je prijavio krajem marta ove godine, primao mesečnu platu od oko 1.800 evra, i to je ujedno i najviša plata u izvršnoj vlasti.

Potpredsednik Vlade i koordinator službi bezbednosti u zemlji Dritan Abazović, po podacima dostavljenim ASK, primao je mesečno oko 1.330 evra.

Kad je reč o ministrima, najvišu zaradu imao je prvi čovek ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, koji je, prema podacima Agencije, mesečno prihodovao oko 1.650 evra.

S druge strane, najnižu zaradu, prema podacima ASK, imao je jedan od najmlađih ministara ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, koji je prijavio platu od 1.151 evro.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Krivokapić prijavio mesečnu platu od oko 1.800 evra, najvišu u izvršnoj vlasti CG”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.