Krivokapić: Prosečna plata u Crnoj Gori 2025. biće oko 1.000 evra 1Foto: Twitter/@profKrivokapic/gov.me/Z.Đurić

Ako se ostvari samo 50 odsto od onoga što smo zacrtali, 2025. godine prosečna plata u Crnoj Gori će biti oko hiljadu evra, izjavio je predsednik Vlade te zemlje Zdravko Krivokapić na Biznis forumu u Bijelom Polju, organizovanom u okviru dvodevne manifestacije “Dani dijaspore-iseljenika Crne Gore“.

Ističući da je svestan odgovornosti za prvi put izgovorene reči, obećao je da će, ako ova Vlada bude trajala do 2028, to znači dva mandata, možda i bez njega u fotelji, ali koja će imati jasnu viziju budućnosti razvoja Crne Gore, prosečna plata 2025. godine biti hiljadu evra, što je duplo više od trenutnog proseka.

“Pre nekoliko nedelja smo računali da će biti tako, ako se ostvari samo 50 odsto od onoga što smo zacrtali. Ako građanin ne oseti boljitak onda nema ni demokratije, nema ni građanske Crne Gore ni ekološke, niti ekonomske. Jedino ekonomskim razvojem možemo da pobedimo sve neprijatelje koji su se urotili protiv Crne Gore“, poručio je crnogorski premijer.

Obećao je povoljan ambijent za sve koji budu želeli da svoj kapital ulože u Crnu Goru, koja treba da bude “država svih nas, bez obzira na veru, naciju, prihode“, javile su Vijesti, prenosi RTCG.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.