Lavrov optužio Zapad da se u Ukrajini direktno bori protiv Rusije 1Foto: EPA-EFE/MIGUEL RODRIGUEZ

Zapad se u Ukrajini „direktno bori“ protiv Rusije, izjavio je danas u Njujorku u sedištu UN-a šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Možete to zvati kako hoćete, ali oni (zapad) se bore protiv nas, bore se direktno protiv nas“, rekao je Lavrov na marginama zasedanja Generalne skupštine UN i dodao da je to hibridni rat, koji menja stvarnost.

Šef ruske diplomatije je tokom duge konferencije za novinare u sedištu UN u Njujorku ispitivan o umešanosti SAD u sukob u Ukrajini.

„Činjenica da se oni de fakto bore protiv nas koristeći Ukrajinace, mislim da svi ovde koje zanima situacija u Ukrajini dobro znaju da se Amerikanci, Britanci i drugi bore pre svega da obezbede više i više oružja“, rekao je šef ruske diplomatije.

SAD i evropske zemlje koje isporučuju sisteme naoružanja Kijevu od početka ruske invazije u februaru 2022. insistiraju da nisu u ratu sa Moskvom, već da pomažu Ukrajini da se odbrani.

Lavrov je upozorio da je u „zajedničkom interesu da se izbegne spirala velikih ratnih razmera i da se spreči konačni kolaps mehanizama međunarodne saradnje koju su postavljeni u UN“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari