Lenta.ru: Rusija razmatra da gradi vojnu bazu u Srbiji?

Stvaranje vojnih baza suverena je stvar Srbije, ali i same Rusije, kazao ambasador Bocan Harčenko za ruski portal

Ostavite komentar


 1. Dalje kandže od Srbije. Vulina i njemu slične, Tito bi davno poslao na Goli otok.

 2. Ruska baza je ovde vise nego potrebna, pogledati samo ko nas okrutuje i jasno je da se moramo braniti. Puna podrska Rusima.

 3. Sto je babi milo, to joj se i snilo. Tako i ruskom ambasadoru i onima koji misle da su ovakve ruske gluposti moguce u Srbiji.

 4. A opremu će slati preko svemira, samo da se osposobi kosmodrom u Jagodinu, tik uz žirafe i kupleraj za gospodu đenerale, popove i političare.

 5. Ovo su gluposti. Neće NATO da dozvoli kao ni Rusi da im neko dolazi tako blizu. Rusi vole da se igraju nama a Vučić i društvo to dozvoljavaju. Srboljuba kad su te Rusi odbranili u zadnjih sto godina?

 6. Daj Bože da to urade što pre. Kada mogu Ameri da uzjaše sve okolne susede Srbije, zašto, kao protiv težinu ne dovesti Ruse u Srbiji?

 7. A Jel onda podmornice Rusije krstare Crnogorskom obalom?❣️

 8. Pa to je trebalo i ranije uraditi. Onda ne bi bilo problema sa Kosovom, bombardovanjem….

 9. Prve strane vojne jedinice koje su ušle na teritoriju Kosova su bile Ruske. Nisu mogli da obezbede snabdevanje bez saglasnosti NATO pa su se i prve povukle. Ako su vojne jedinice, koje su tada dočekane kao oslobodioci na severu Kosova, povukli, čemu onda neka nova baza. To može samo obradovati neprijatelje Srbije i dati im razlog za propagandu protiv Srbije. Naravno, i po neki vulinista će se tome radovati.

 10. Nadam se da ce administrator da uvazi i komentare nas, koji nismo rusofili, a takodje volimo svoju zemlju i pamtimo „pomoc“ zvanicne ruske politike (ne dobrovoljaca).
  Ne treba nam nicija baza, nismo nicija gubernija. Ko zeli da nas ucenjuje, neka se ne predstavlja da nam je ni brat, ni prijatelj.

 11. IMA DUNAV,za transport,a kobi to zaustavijo Rusiju,jos karte nisu podeljene,sve bivse clanice Vars.pakta ce morati da istupe iz nato saveza po dogovoru.iz 91.

 12. Ја бих им одмах дао на коришћење војни аеродром код Сјенице (Дубиње).
  Ко користи овај аеродром контролише цели Балкан…

 13. Trebali su davno pocet sa gradnjom i neznam sta se ceka nek grade bazu srbija nezna sta hice sjedi na dvije stolice

 14. Нема од тога ништа, није Србија јака карта у игри Русије и САД.

 15. Ne moze baza, Mi nismo ni u kakvom vojnom savezu. Niti smo ikad bili u Nato, niti ikad bili u nekadasnji Varsavski pakt. To moze kod vecine ostalih koji su rado prihvatali princip copora: O coporu sanjam, coporu se klanjam, u coporu strah me nije, copor moze da ubije.

 16. Ovaj nije normalan,kakve baze,kakvih dodirnih tačaka mi imamo sa Rusijom,hvala ne treba…

 17. Pa dajte više otvorite oči i budite ono što trebate biti, pošteni inormalni ljudi.

 18. Divno, počelo je,eto i mi polako al sigurno postajemo Sovjetska republika,a da drugovi tu nema diktature proletarijata već nekog drugog. Pa sretno vam bilo sovjeti.

 19. Kakva glupost od informacije ????
  Kako, razmišlja, kad je Srb vojno neutralna.
  To se jednostavno neće desiti.Ili se desava u nečijim glavama.
  A šta bih lično zeleo, druga je stvar.

 20. Ako udjemo u EU,sledeci je korak,NATO.
  Dakle NE gine nam vojna baza ili NATO ili Rusije,pa sto odlucimo sa tim cemo morati zivjeti ili umirati htjeli mi to ili ne.

Ostavite komentar


Svet

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. februar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.