Lokalne vlasti potvrdile: U klizištima na Iskiji sedam žrtava, petoro nestalo 1Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO ITALY OUT

Lokalne vlasti na italijanskom ostrvu Iskiji do sada su potvrdile da je sedam osoba stradalo kada su obilne padavine pokrenule klizišta i odrone, a još petoro stanovnika se vode kao nestali, javlja agencija ANSA.

„Broj poginulih u klizištu Kazamičola porastao je na sedam potvrđenih smrtnih slučajeva. Petoro nedostaje“, rekao je novinarima prefekt Napulja Klaudio Palombaposle sastanka sastanka Koordinacionog centra za spasavanje.

Među žrtvama su članovi porodice Di Miniko – supružnici stari 32 i 30 godina i njihova beba stara 22 dana koju su našli vatrogasci.

U odronima je stardala i jedna 58-godišnja državljanka Bugarske.

Među poginulima su jedanaestogodišnji Frančesko Monti i njegova šestogodišnja sestra Marija Tereza ​​Monti, a njihovi roditelji i petnaestogodišnji brat se vode kao nestali.

Nestale su još dve osobe, navo je Palomba i potvrdio da je u klizištu povređeno petoro, a da je do sinoć raseljeno 230 stanovnika na severeu Iskije.

Vlada Italije juče je proglasila vanredno stanje na ovom ostrvu i odredila pomoć od dva miliona evra, a premijerka Đorđa Meloni najavuila je dodatna izdvajanja i naglasila da je sada prioritet omoguićiti spasiocima i volonterima da na terenu pomognu lokalnom stanovništvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.