Foto:EPA/Boris Pejović

Kad smo pokrenuli priču o autoputu, to je bio razlog za oponiranje. Bila je kvalifikacija da je to put iz nigde u nigde. Na to nas danas podstiču MMF i Svetska banka, od toga vide koriste za celu ekonomiju, rekao je Marković na premijerskom satu, prenosi RTCG.

Marković je najavio da će se sutra sastati sa predsednikom kompanije CRBC i rukovodstvom Eksim banke, koji će podstaknuti nastavak daljih radova na deonici prema Andrijevici i Boljarima.

Verujem da ćemo u veoma kratkom roku imati autoput koji će povezivati Crnu Goru sa Srbijom i Jugoistočnom Evropom. To je dobra vest, ocenio je Marković.

On je saopštio da o infrastrukturnom razvoju „svedoče projekti vredni milijardu i po evra“.

Reč je, podsetio je on, o prvoj deonici autoputa, koja se realizuje očekivanom dinamikom, te elektroenergetska veza sa Italijom, koja će biti završena do kraja ove godine.

Podjednako je važno prioritetnu vezu autoputa videti kao vezu Podgorice i Kolašina, ali i kao deo sveobuhvatne mreže Zapadnog Balkana. Analogno tome, 400 KW dalekovod od Lastve do Pljevalja je važan segment transbalkanskog elektroenegetskog koridora, saopštio je Marković.