Medvedev o odluci Svetske antidoping agencije: Hronična antiruska histerija 1Medvedev Foto: Fonet/AP

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je da je današnja odluka Svetske antidoping agencije (WADA) „manifestacija hronične antiruske histerije“.

„Činjenica je da se ove odluke ponavljaju i često primenjuju na one sportiste koji su već kažnjeni na ovaj ili onaj način… Čini se da je reč o nastavku antiruske histerije, koja je već postala hronična“, rekao je Medvedev u Gorkom, prenosi TASS.

WADA je danas suspendovala Rusiju na četiri godine sa svih velikih sportskih takmičenja zbog manipulisanja doping podacima.

„Nedavno sam u jednom intervjuu rekao da, na ruskoj strani, i dalje postoje problemi sa dopingom. To je nemoguće poreći“, dodao je Medvedev.

On je, ipak, naveo da bi sve relevantne organizacije u zemlji trebalo da se žale na odluku WADA.

Današnja odluka WADA znači da ruska himna i zastava neće biti dozvoljene na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, kao i na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Međutim, sportisti koji dokažu da nisu učestvovali u doping skandalu moći će da se takmiče na Olimpijskim igrama pod posebnim uslovima i neutralnom zastavom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Medvedev o odluci Svetske antidoping agencije: Hronična antiruska histerija”

  1. konacno jedna pravai hrabra odluka antidoping komisije.Ne sme se dozvoliti ni pojedinacno ucesce jer su oni svi znali ili koristili doping sredstva. Izbaciti Rusiju iz svih sportova bi bilo jos ispravnije

  2. Ovo je jedna ludacka histerija protiv Rusije. Kakvo je to takmicenje bez Rusoije. Ako je neko koritio doping neka se dokaze i taj iskljuci, kao da su ostali sportisti pre svega Amerike ili Engleske bez dopinga. Sramota jedna sto svet cuti, ali Rusiju nemogu unistiti pa neka se sami igraju sa sobom..

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.