Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Više navijačkih grupa je na stadion ušlo tek u desetom minutu.  Oni su potom skandirali „Sloboda“ i razvili poruke na engleskom „Sloboda za političke zatvorenike“ i „Evropo, sram te bilo“. 

Iako je skandiranje separatističkih slogana postalo uobičajeno prethodnih godina, navijači Barselone su povećali broj političkih gestova od početka trenutne krize u Kataloniji. Sukob Barselone i Madrida je doveo do uvođenja direktne uprave nad Katalonijom samo par sati pošto je 27. oktobra proglašena „Republika Katalonija“. 

Inače danas su Tužioci Briselskog regiona saopštili su da razmatraju evropski nalog za hapšenje smenjenog katalonskog lidera Karlesa Pućdemona i da se nadaju da će što pre pokrenuti ekstradicioni postupak. U saopštenju se ne objašnjava kakve su to veze, navodi AP. Pućdemon i bivši članovi njegovog kabineta došli su u Belgiju nakon što ih je španska vlada smenila pre nedelju dana.

Nije poznato gde se Pućdemon tačno nalazi, mada je on naveo na Tviteru da je spreman da sarađuje sa belgijskim vlastima.