VAKCINACIJA PROTIV KORONA VIRUSAFoto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Nemačka planira od 1. septembra predložiti primenu treće doze vakcine protiv kovida-19 za starije i za osetljive osobe, javlja Agencija Frans Pres, pozivajući se na predlogu ministarstva zdravstva u koji danas imala uvid.

U nacrtu teksta je istovremeno predložena i vakcinacija dece i mladih urasta od 12 do 17 godina, navodi AFP.

Ministar zdravstva Jens Špan i njegove kolege iz 16 nemačkih saveznih pokrajina treba da kompletiraju taj plan koji su sačinili šefovi ministarstva zdravstva na sastanku u ponedeljak.

U tekstu se navodi da će mobilni vakcinalni timovi obilaziti ustanove za negu starijih kako bi dodatno vakcinisali korisnike vakcinama Fajzer/Bajontek i Moderna, nezavisno koju vakcinu su ranije primili.

Lekari će istovremeno moći dodatno da vakcinišu starije i pacijente s oslabljenim imunim sistemom.

Dokument nemačkih zdravstvenih vlasti se poziva na nedavna istraživanja koja pokazuju da imunitet stečen vakcinacijom slabi s protokom vremena, a da to osetljivije osobe dovodi u rizik.

U Nemačkoj je dosad potpuno vakcinisano tek 52 odsto populacije, a zdravstvene vlasti žele da otvore sve punktove za vakcinaciju i mladima od 12 do 17 godina tako što će vakcinaciju moći da organizuju i školske ustanove i univerziteti.

Agencija Frans Pres podseća da je Evropska agencija za lekove (EMA) odobrila vakcinaciju cepivom Fajzer/Bajontek i Moderna svih osobama starijim od 12 godina.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Nemačka planira primenu treće doze vakcine”

  1. Zaista treba da se pokrene inicijativa koju je potpisalo 15 miliona ljudi iz Kine da se tacno utvrdi odakle je krenulo sve sa ovim uzasom i ko je odgovoran za sve .
    Ovaj svet ne lici vise na svet , ova zemaljska kugla nije vise ono sto je bila i ovaj zivot nije vise kakav je bio. Pored ovih medicinskih stvari koje treba ispitati treba i poraditi na svetskom politickom nemoralu u pravnom smislu koji je dostigao svoj vrhunac .

  2. Država vakcine kupuje za novac građana, a potom ih troši u korist profita farmaceutske industrije. Providno i manipulativno.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.