Novi pretresi u slučaju Memić 1Foto: Tuzilastvobih.gov.ba

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pretresaju objekte i dokumentaciju Hitne pomoći Sarajevo u okviru predmeta koji se odnosi na ubistvo Dženana Memića.

„Po nalogu postupajućeg tužioca, uz naredbu Suda BiH policijski službenici SIPE, uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, vrše pretrese objekata i izuzimanje dokumentacije Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pretresi se odnose na arhivsku dokumentaciju kao i druga potrebna dokumenta za predmet u kojem postupa Tužiteljstvo BiH, dodaje se u saopštenju.

Tužilaštvo BiH je navelo da se istraga o stradanju Dženana Memića intenzivno nastavlja.

Nedavno se navršilo pet godina od smrti mladića Dženana Memića iz Sarajeva, a tek nakon što je slučaj njegovog stradanja od Kantonalnog tužilaštva BiH preuzelo Tužilaštvo BiH napravljeni su pomaci u istrazi, koji će, kako se nada njegova porodica, voditi do otkrića ubica.

Memić je napadnut u Velikoj aleji na Ilidži 8. februara 2016. godine, a 15. februara preminuo u Kliničkom centru u Sarajevu.

Početkom februara u akciji SIPA uhapšene su dve osobe koje su osumnjičene za organizovani kriminal, a u vezi sa prikrivanjem okolnosti pod kojima je stradao Memić.

Uhapšeni su nekadašnji šef Odeljenja za saobraćajne nesreće MUP-a KS Hasan Dupovac i Zijad Mutap, otac Alise Mutap, koja je prisustvovala Dženanovom stradanju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.