Foto: EPA Michael Reynolds

Rasprava je počela kada je Akosta juče pitao Trampa o karavanu migranata koji idu iz Latinske Amerike ka američkoj južnoj granici s Meksikom.

Kada je novinar pokušao da postavi dodatno pitanje Tramp je rekao „To je dosta“, a žena koja stažira u Beloj kući bezuspešno je pokušavala da mu oduzme mikrofon.

Predstavnica za štampu Bele kuće Sara Sanders izdala je saopštenje u kome je optužila Akostu da je „stavio ruke na mladu ženu koja je pokušavala da radi svoj posao kao stažistkinja u Beloj kući“, dodajući da je to „apsolutno neprihvatljivo“.

Interakcija između Akoste i stažistkinje je bila kratka. Akosta je izgledao kao da odguruje njenu ruku dok pokušava da dođe do mikrofona dok je govorio. On joj je rekao „Izvinite, gospođo“.

Akosta je u Tviter poruci negirao da je dotakao. CNN je u saopštenju naveo da je Bela kuća ukinula Akostinu novinarsku propusnicu iz „odmazde zbog njegovih izazovnih pitanja“, i optužio predstavnicu za štampu Bele kuće Saru Sanders da laže o Akostinom ponašanju.

Novinari koji izveštavaju iz Bijele kuće dužni su da zatraže propusnice kojima mogu svakodnevno da dolaze u novinarske delove zgrade u zapadnom krilu.