Orban: Hrišćanstvo je poslednja nada za Evropu 1Viktor Orban Foto: Fonet /AP

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da je „hrišćanstvo poslednja nada za Evropu“ i optužio političare u Briselu, Berlinu i Parizu da su favorizovanjem migranata „otvorili put za propadanje hrišćanske kulture i prodor islama“.

Orban je u svom godišnjem obraćanju naciji rekao da će se vlada na čijem je čelu suprotstaviti nastojanjima Ujedinjenih nacija i Evropske unije da migracije učine prihvatljivim za svet, preneo je AP.

On je dočarao sliku Zapadne Evrope koju su preuzeli muslimani rekavši da su „rođeni Nemci primorani da se povlače iz većine velikih gradova, zbog toga što migranti uvek prvo okupiraju velike gradove“.

Prema njegovim rečima, islam će ubrzo „kucati na vrata centralne Evrope“ i sa zapada i sa juga.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Orban: Hrišćanstvo je poslednja nada za Evropu”

 1. u kuci imam troje naturalizovanih madjara, ponosim se time kao nekakvim dostignucem, nekakvim korakom napred.
  g.ORBAN vodiovu spoljnu politiku ne samo da bi se odrzao na vlasti ili profitirao,vec ponajvise zbog svoje istorijske uloge, a koju je i shvatio.madjari stotinanma gosina su se uscuvali..,i pod KK i pod rusima, takodjei sam osetim da su u madjarsku svi dobrodosli..,no ne i oni koji bi da menjaju madjarski way of life.

  trenutno mi je srbija maceha..pa nju ovim putem pozdravljam.(majka je onima koje ona gaji uzgaja dize i pokrece)

  • Gluposti, György! Kako nekoliko hiljada Muslimana može da promeni kako Mađari živi, i kako bi, pobogu, mogli da ih učine manje Hrišćanima nego što oni jesu. Orbán odavno lupeta gluposti, a Vi ste našli da u njih bez promišljnja poverujete.

   • dzordz sam, srbin(nebitno) stotinu hiljadu ili 100huljada,sistina je u tendenciji i migracijama koje se vidljivije desavaju zadnjih godina.
    takodje nemam nista ni protiv muslimana, osim onih koji mitinguju po EU zeleci da je menjaju.., a ne promenise svoje nacine zivota..tj ne dotknu ih ruka civilizacije ni malo..
    mada sam i za neke serijatske zakone …
    jednostavno ne zelim ni da moja uverenja i civilizacijsko dostignuce pomera,rusi ili menja neko na nizem stupnju istog..to sam u stvari hteo reci.
    no ni polarizacija nece doneti mnogo dobrog…i tog sam svestan.
    plasticno: volim te gologuze madjarice po madjarskoj…,i ne zelim da ih zaplase ovi poludivlji muslici ,zelim da ja mogu sutilno im prici 😉 ako me razumete.

 2. Kao prvo, Orban vodi strašnu politiku! Opet, mnogo strašnije je što istu podržava podrodična manufaktura Pasztor&sin na štetu vojvođanskih Mađara, Vojvodine i Srbije, u krajnjoj meri i Mađarske!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.