Otkaz zbog srednjeg prsta 1Foto: FoNet/AP

Džuli Briskmen, žena koja je ispružila srednji prst u pravcu kolone automobila u kojoj je bio američki predsednik Donald Tramp, navodno zbog toga je dobila otkaz.

Fotografija Briskmenove na biciklu sa ispruženim srednjim prstom napravljena je 28. oktobra u Virdžiniji, blizu Trampovih terena za golf. Vest o otkazu iz firme Akima LLC ona je lično objavila na svojim profilima na društvenim mrežama.

Briskmen je u izjavi za američke medije kazala da su je vlasnici kompanije pozvali na sastanak dan pošto je obavestila kolege u svom odseku da je ona u stvari žena sa fotografije koja je dospela u javnost.

U izjavi za Hafington post kazala je da je rukovodstvo bilo razočarano njenom fotografijom i ocenilo je sramnom, te navelo da je ona narušila socijalnu medijsku politiku objavivši je na društvenim Tviteru i Fejsbuku. Ona se pravdala naglašavajući da fotografija nije napravljena dok je bila na poslu i da nije pominjala zaposlene u kompaniji na stranicama socijalnih mreža. Briskmenova je takođe navela da je njenim muškim kolegama zbog drugog incidenta koji se smatra uvredljivim ipak bilo omogućeno da zadrže posao. Stoga se ona pita zašto je po hitnom postupku otpuštena.

Ova pedesetogodišnja majka dvoje dece je u ovoj vladinoj preduzetničkoj firmi radila šest meseci u odseku za komunikacije. Uprkos gubitku posla ističe da ne žali zbog svog postupka. „Besna sam zbog toga u kom se pravcu kreće naša zemlja. Uznemirena sam. Ovo je i prilika da kažem nešto javno.“ Fotograf Brendan Smialovski izjavio je za AFP da nije ništa neobično videti ljude koji protestuju ili prave slične gestove dok se predsednik vozi u automobilu. Prema njegovim rečima, bio je zatečen hrabrošću Briskemnove koja je nekoliko puta ispružila srednji prst kako bi bila fotografisana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.