Dmitry PeskovFoto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Odnosi Rusije i SAD su na nuli ili čak ispod nule, ali pošto dve zemlje imaju posebnu odgovornost za globalnu i stratešku stabilnost, dijalog će na kraju morati da se nastavi na ovaj ili onaj način, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Sada su odnosi između Rusije i Sjedinjenih Država na najnižoj tački, međutim, budući da dve zemlje snose posebnu odgovornost za osiguranje strateške stabilnosti u svetu, dijalog će se s vremenom na ovaj ili onaj način morati obnoviti“, rekao je Peskov 5. novembra, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Prema njegovim rečima, kontakti ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog predsednika Džozefa Bajdena mogući su ako postoji obostrana želja i spremnost, ali se moraju ispuniti određeni uslovi za njihovo obnavljanje.

Kako je rekao, „do kolapsa odnosa između Moskve i Vašingtona došlo na inicijativu američke strane, pa američki predsednik Bajden mora promeniti svoju sadašnju poziciju u konstruktivniju“.

„Predsednik Putin više puta je izjavio da je spreman na bilo kakve kontakte“, naveo je predstavnik Kremlja u izjavi za Radio Sputnik.

Bela kuća do objavljivanja ove vesti nije komentarisala izjavu Peskova, navodi RSE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari