Pisma članova Predsedništva BiH stigla u Hag 1Foto: Wikipedia

Međunarodni sud pravde u Hagu potvrdio je da je dobio odgovore članova Predsedništva BiH na zahtev da se odrede o legitimaciji Sakiba Softića kao agenta BiH pred tim sudom, javlja RTRS.

A u vezi sa bošnjačkim zahtevom za revizijom presude po tužbi protiv Srbije.

Zagrebački „Večernji list“, izdanje za BiH navodi, da je Ambasada BiH u Holandiji dobila novo pismo od Suda za članove Predsedništva BiH, kojim se potvrđuje da je ova institucija dobila odgovore članova Predsedništva BiH vezano za Softićev status. Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić je u svom odgovoru Sudu ponovio ranije izneseni stav da Softić nema legitimitet i da ga Predsedništvo BiH kao nadležna institucija nije ovlastilo za podnošenje zahtjeva za reviziju, preneli su ranije mediji.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović Sudu je prezentovao stav da je Softić i dalje legitimni agent BiH, jer navodno Predsedništvo BiH nikada nije povuklo dodjeljeno mu odobrenje kao agentu. Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović u svom je pismu naveo da Predsedništvo BiH nije raspravljalo i odlučivalo o pismu, i o navodima iz pisma Suda. Članovi Predsedništva BiH dogovorili su se 2. marta da svaki član pojedinačno dostavi svoje mišljenje Međunarodnom sudu pravde u Hagu u vezi sa revizijom presude tog suda po tužbi protiv Srbije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.