Sejran Mirzazade

Naime, iduće sedmiceu Crnogorskom narodnom pozorištu u organizaciji ovog centra po prvi put u Crnoj Gori biće upriličeno veče tradicionalnog plesa u izvođenju jedne od najpopularnijih azerbejdžanskih grupa „Biser Azerbejdžana“. Takođe će se kako je najavljeno na koncertu izvoditi savremene i nacionalne pesme koje će interpretrirati poznati azerbejdžanski pevači.

Osim koncerata i drugih kulturnih programa poput likovnih izložbi, projekcija filma i slično, Kulturno ekonomski centar je do sada u Crnoj Gori organizovao šahovske turnire, pošumljavanje, okrugle stolove, večeri tradicionalne azerbejdžanske kuhinje.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji direktor Kulturno ekonomskog centra Sejran Mirzazade zajedno sa šefom diplomatske misije Azerbejdžana u Crnoj Gori Anarom Adžamovim razgovarao jei sa predsednicom oppštine Gusinje Anelom Čekić i gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem o unapređenju ekonomske saradnje i ulaganjima u ovim opštinama.

Sejran Mirzazade je inače nakon što je okončao diplomatski mandat u Crnoj Gori 2016.godine preuzeo rukovođenje Kulturno ekonomskim centrom Azerbejdžana sa sjedištem u Podgorici a sve aktivnosti centra, kako je kazao za Danas, osim jačanja prijateljskih odnosa dve zemlje koje su na visokom nivou imaju za cilj i upoznavanje naroda Crne Gore sa bogatom kulturom i tradicijom Azerbejdžana.

Povezani tekstovi