Policija u Podgorici sprečila sukob učesnika auto-kolone i pristalica SPC 1Foto: TW/ prinscreen/ Aleksandar Sasa ZEKOVIC

Ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici večeras je došlo došlo do sukoba učesnika patriotske auto-kolone i pristalica SPC, a policija je sprečila incident, javlja Raadio-televizija Crna Gora.

Kako izveštava RTCG, deo ulice Džordža Vašingtona je zatvoren, a oko Hrama su jake policijske snage.

U kripti Hrama u 21 sat je počelo prikazivanje filma „Crna Gora, podeljena zemlja“ Borisa Malagurskog dok su građani preko puta Hrama protestovali.

Kako Pobjeda prenosi, učesnici auto-kolone, koja je danas tradicionalno prošla od murala Krstu Zrnovom Popoviću i nastavila šetnjom Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog ispred Skupštine Crne Gore, stigla je večeras ispred Hrama. Skandirali su Krstu Zrnovu Popoviću, dok se sa druge strane ograde čulo „Nije ovo Montenegro“.

Tada je grupa mladića sa platoa Hrama, pristalice SPC, pokušala da probije zaštitnu ogradu, ali je policija brzom intervencijom uspela da spreči sukob dve suprotstavljene grupe.

 

Napravljen je dupli kordon, sa obe strane bulevara, a policija je uspela da učesnike auto-kolone pomeri do parkinga.

U međuvremenu je stigao i komandir policije da zamoli učesnike auto-kolone da se raziđu. Oni su to odbili, a policija je upotrijebila sprej.

Privedena je jedna osoba.

Ranije večeras „Bogougodnice“ su prilikom izvođenja svog performansa doživjele neprijatnost ispred Hrama kada je ka njima sa druge strane ograde krenula grupa momaka koja ih je vređala i polivala vodom.

Nazivali su ih pogrdim rečima i poručili im: „Nije Vam ovo Cetinje!“. Čuli su se brojni povici, među kojima i „Tu ste došle, bule!“.

Kordon policije je stao između grupe mladića i žena, a i starešina hrama Dragan Mitrović je izašao da smiri situaciju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Policija u Podgorici sprečila sukob učesnika auto-kolone i pristalica SPC”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.