Ranjen šef poslaničkog kluba SDS, SNSD tvrdi da napad nema političku pozadinu 1Foto: Beta/Igor Šljivančanin

Šef poslaničkog kluba Srpske demokratske stranke (SDS) Miladin Stanić lakše je ranjen pošto je na njega u Prnjavoru pucao P.S, a kako je ocenio taj „napad“ ima političku pozadinu i policija je dala pogrešnu informaciju da se radi o nerešenim imovinskim odnosima.

„Nemam nikave nerešene odnose“, rekao je Stanić, koji je potvrdio da je na njega juče pucao P.S, kako je naveo, „zagriženi SNSD-ovac“.

Policija je saopštila da je P.S. uhapšen zbog sumnje da je u Kremni kod Prnjavora pucao iz pištolja na M.S, sa kojim „ima nerešene imovinske odnose oko lokalnog puta“.

Stanić je rekao da je više puta upozoravao policiju da je ugrožen, ali da „niko ništa nije radio“, a kako je dodao, nije dao izjavu o jučerašnjem događaju, jer „policiji ne veruje“, i iskaz će dati nadležnom tužiocu.

Stanić je naveo da „ne bi bio iznenađen da je bilo naručeno da ga ubije“ P.S, i da mu je nedavno i šef poslaničkog kluba vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u parlamentu RS Igor Žunić rekao: „Videćeš kada ti se mi nakačimo…“.

SDS je osudila napad na šefa poslaničkog kluba te stranke u parlamentu RS, navodeći da nadležni u najkraćem roku treba da odgovore da li taj napad ima političku pozadinu.

„Oružani napad na šefa Kluba poslanika najveće opozicione stranke u svakoj demokratiji je alarmantan događaj i zbog toga tražimo od nadležnih institucija što hitnije hapšenje i procesuiranje počinioca“, istakli su iz SDS-a i zatražili maksimalnu zaštitu za svog poslanika Miladina Stanića.

Iz vladajućeg SNSD su saopštili da je, prema informacijama kojima oni raspolažu, narodni poslanik SDS Miladin Stanić povređen u porodičnom sukobu koji nema nikakve veze s politikom.

„Izražavamo žaljenje što je došlo do povređivanja poslanika Stanića, ali i osudu što lični problem imovinske prirode, koji godinama ima sa rođakom koji je i pucao na njega, Stanić pokušava da stavi u politički kontekst“, saopšteno je iz SNSD.

U saopštenju SNSD je navedeno da se očekuje od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i nadležnog tužilaštva da svoj posao završe u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i da celi slučaj dobije sudski epilog.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.