Abazović u Luci Bar: Zaplenjene cigarete vredne tri miliona, ovo je trka između dobra i zla 1Foto: snapshot Facebook live

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović i direktor Uprave prihoda i carina, Rade Milošević, stigli su u Slobodnu zonu Luke Bar povodom poslednje zapljene nelegalnih duvanskih proizvoda.

Oni će obići Slobodnu zonu Luke Bar nakon što je obavljena zapljena nekoliko miliona evra vrednih duvanskih proizvoda bez akcizne markice.

“Ponovo zaplenjeno nekoliko miliona vrednih cigareta bez akciznih markica u Slobodnoj zoni Luke Bar. Stajemo na kraj kriminalu i švercu cigareta”, naveo je Abazović na Fejsbuku.
Abazović je novinarima u Luci Bar saopštio da su zaplijenjene cigarete vredne više od tri miliona evra i ponovio da je “šverc cigareta klinički mrtav”.

“Ovo su pokušaji da se nanese šteta Vladi Crne Gore… Ovo je trka između dobra i zla, poštene i nepoštene Crne Gore… Ta trka se nastavlja. Siguran sam da ćemo prvi proći kroz cilj, a siguran sam da se oni neće tako lako predati. Prihvatamo čelendž, nećemo se pomeriti ni milimetar”, rekao je Abazović.

“Ruka pravde ne može da stane”, poručio je on.

Milošević je rekao da je zaplenjeno 5.000 paketa kao i da se više od 30 dana bave praćenjem ove isporuke.

“Otežali smo svima koji se bave krijumčarenjem. Reč je o 5.000 paketa, to je ogromna količina. Za ovu količinu koja je zaplenjena tražićemo da se uradi javno uništenje”, rekao je Milošević.

Poručuje da su predani i da “svi napadi koji idu prema njima neće ih skrenuti sa puta”.

“Koliko god trajala Vlada, mi imamo zacrtani cilj”, kazao je Milošević.

Naveo je da je roba stigla brodskim putem.

“Roba je stigla brodskim putem u Crnu Goru, nakon toga je pokušana regularnim tranzitom da se transportuje u Srbiju. Nije prošla, vratila se u Crnu Goru”, rekao je Milošević.

Abazović ističe da se šverc cigareta nije pojavio krajem 2020. pitajući zašto ga nisu prethodni premijeri suzbili.

“Što ga nisu suzbili kad je bio Duško Marković, Raško Konjević, Igor Lukšić, Milo Đukanović, Filip Vujanović. Što tada nisu stali na kraj. Ne, jer jer je šverc finansirao izborne kampanje.

Da bi takvi ljudi dobili izbore moraju da kupe ljude. E to se neće desiti. Ja lično zalažem svoj život da se to neće desiti. Ne bih se pomjerio jedan milimetar… Da li će to SDT da potkrepi dokazima, ostaje da vidimo”, rekao je Abazović.
Bez procesuiranja ljudi, naglašava Abazović, šverc neće stati.

Podsetimo, crnogorski premijer Dritan Abazović 22.jula ove godine objavio je na svom zvaničnom Tviter nalogu da je nakon 30 godina, došao kraj švercu cigareta!
„Vlada je usvojila Odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u okviru Slobodne zone „Luka Bar“, čime je konačno zadan snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama koje su decenijama organizovale šverc preko Luke Bar! Naložen je i pojačan carinski nadzor u Slobodnoj zoni „Novi Duvanski Kombinat“.

Ovim odlučnim akcijama oporavljamo imidž Crne Gore i štitimo državne interese! Naša Crna Gora se više neće prepoznavati po švercu cigareta i organizovanom kriminalu, već po miru i razvoju“.


Javnost se pita gde su bile ove cigarete kada su zaplenjene one u junu, isto višemilionska vrednost? Ako su bile u Luci Bar zašto su ih zaplenili tek sada? Ako su dosle kasnije neko bi trebao da objasni kada su stigle, kuda, kako, za koga, te zašto niko nije uhapšen?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.