Bečić: Građani dosadašnjoj opoziciji dali glasove da vodi Cetinje 1Aleksa Bečić Foto: Beta/Skupština Crne Gore/Igor Šljivančanin

Predsednik crnogorske Skupštine i Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izjavio je da veruje da će vlast u Mojkovcu biti brzo formirana i da su spremni za razgovore oko formiranje vlasti na Cetinju, gde su, kako je istakao, građani dosadašnjoj opoziciji dali glasove da vodi prestonicu.

U Mojkovcu je većinu od 17 mandata osvojila dosadašnja opozicija u tom gradu, dok je Demokratska partija socijalista, koja je 16 godina imala većinu, dobila 14 mandata.

Vjerujem da ćemo u Mojkovcu brzo i lako formirati vlast, kao što smo to uradili u Nikšiću, kazao je Bečić na konferenciji na medije.

Što se tiče Cetinja, on kaže da su četiri opozicione liste osvojile ubedljivu većinu.

Četri kluba opozicije – Demokrate, GP URA, Stara garda i SDP – osvojili su 18 odborničkih mesta, tako da je odgovor građana Cetinja nakon svih dešavanja potpuno jasan, kao što je jasno da je DPS doživela veliki pad, rekao je Bečić na pres konferenciji u Skupštini.

On je istakao da će se lako ispoštovati volja naroda ako se svi budu držali onoga što su četiri godine zastupali u Parlamentu, a to je da je Cetinju potrebna promena.

Bečić je naveo da još nesu počeli pregovori o formiranju vlasti na Cetinju.

Što se Demokrata tiče, potpuno smo spremni da realizujemo izbornu volju građana na Cetinju i da dosadašnja opozicija preuzme vlast, poručio je Bečić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.