Crnogorski ministar: Proverićemo prisustvo agenata BIA uoči izbora 1Foto: Pixabay/ comrade_petruha

Ministar odbane Crne Gore Raško Konjević izjavio je da će se proveriti medijske infomacije o prisustvu agenata srpske Bezbedonosne informativne agencije (BIA) u Crnoj Gori uoči lokalnih izbora zakazanih za 23. oktobar.

On je za podgorički radio Antena M kazao da je obavio razgovor sa direktorom ANB-a i očekuje da će narednih dana napraviti presek i proveru tih medijskih informacija.

„Jedno je prisustvo, drugo je koje je to prisustvo vrste i kako se manifestuje i znači li to mešanje u političke aktivnosti druge države. Sačekajmo šta će reći ANB, ne bih želeo da prejuduciram“, kazao je Konjević.

Pobeda je danas objavila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao u Budvu jednog od svojih ključnih operativaca, člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke Petra Babovića kako bi logistički, a verovatno i finansijski, pomogao kampanju Demokratskog fronta u tom primorskom gradu.

Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa objavila je u ponedeljak da je Babović došao u društvu četiri svoja saradnika Miroslava Đokića, Dušana Mihajlovića, Olivere Đorđević i Jelene Denić. Svo četvoro su zaposleni u administraciji grada Niša i lokalni su funkcioneri SNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.