Direktor bosanskohercegovačkog RAK-a najavio rigorozne mere protiv Hadžifejzovićevog Fejs TV-a zbog izjava o Dodiku 1Foto. printscreen youtube

Direktor bosanskohercegovačke Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Draško Milinović najavio je danas rigorozne mere protiv televizije Fejs, čiji je vlasnik Senad Hadžifejzović tokom razgovora sa gostom u emisiji upitao da li bi Milorad Dodik trebalo da se „smeni, smiri ili ubije“.

Milinović je rekao da je RAK danas po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv tog medija.

„To će biti skraćeni postupak s obzirom da je, već na prvi pogled, potpuno jasno da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija“, rekao je Milinović, prenosi Klix.

Prema njegovim rečima, vidljivo je i da je prekršeno još mnogo podzakonskih akata Agencije.

„Ove stvari koje smo, nažalost, videli u medijskom prostoru BiH, prvenstveno na Fejs televiziji, su nedopustive i RAK ih neće dozvoliti“, kazao je Milinović.

On je najavio da će vrlo brzo, čim se skraćeni postupak završi, biti izrečene odgovarajuće mere i kazne.

„U komunikaciji sa kolegama iz područja emitovanja već smo u prvoj analizi videli da će one biti rigorozne i mogu da najavim da će biti, da se ovakve stvari više nikada ne bi desile“, dodao je Milinović.

U slučaju da se to ponovi, ukazao je da je krajnja mera suspenzija programa i oduzimanje dozvole.

„Sada će to verovatno ići ka najvišoj mogućoj novčanoj kazni, s obzirom da je to prva mera upozorenja da se ovakve stvari ne bi dešavale, ali ukoliko se ovako nastavi, a mi smo kroz naše analize u RAK-u već videli da Fejs televizija prelazi određene granice, bojim se da ćemo posegnuti za najrigoroznijim merama, u skladu sa Zakonom o komunikacijama“, rekao je Milinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.