Dodik: Republika Srpska će insistirati da ima svog ministra inostranih poslova u Savetu ministara 1Foto: BETAPHOTO/HINA/FENA/Amer Kajmović/MO

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je večeras da će Republika Srpska insistirati da ima svog ministra inostranih poslova u Savetu ministara i istakao da se o tome dogovorio sa liderom Hrvatske demokratske zajednice BiH Draganom Čovićem.

Razgovarali smo sa Čovićem da idemo zajedno sa HDZ na nivou BiH i da ćemo se pratiti. Sada Hrvatima pripada mesto presedavajućeg Saveta ministara, a nama mesto ministra inostranih poslova i već imamo dogovor sa Čovićem oko toga, rekao je Dodik gostujući na RTRS.

Ocenio je da će Bošnjaci učiniti sve da tako ne bude i dodao da ne žele da rade bilo šta na štetu Bošnjaka, već da afirmišu ono što je danas BiH.

Ako su i oni spremni da razgovoramo o tome kako će izgledati BiH, mi smo tu, a ako ne, sve će ostati ovako kao je sada, kazao je Dodik i istakao da su Bošnjaci sve radili da svoju politiku predstave kao politiku BiH.

Dodik je poručio da će naredne četiri godine biti veoma izazovne, ali da će se dešavati neke stvari koje će veoma ići na ruku Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari