Dodik sutra imenuje Radovana Viškovića za mandatara za sastav nove Vlade RS 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će aktuelnom premijeru Radovanu Viškoviću sutra dati mandat za sastav nove Vlade RS.

Dodik je, posle konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka u RS, rekao da bi nova Vlada RS mogla biti formirana već u prvoj sedmici decembra.

Na konsultacije o formiranju nove Vlade RS danas nisu došli predstavnici opozicionih stranaka, SDS, PDP i Pokreta za narod i pravdu, koji Dodiku osporavaju legitimitet, navodeći da je na poziciju predsednika RS došao „izbornom krađom“.

Dodik je novinarima rekao da će o sastavu same Vlade RS odlučivati mandatar Radovan Višković.

On je dodao da je sa predstavnicima Pokreta za državu razgovarao danas o učešću predstavnika ove probosanske koalicije u Vladi RS, dodavši da je za „novu klimu u odnosima“, kao i da je spreman da pomogne bošnjačkim i hrvatskim povratnicima u RS u rešavanju „nekih komunalnih pitanja“.

Predsednik RS danas je obavio konsultacije i sa DEMOS-om, Ujedinjenom Srpskom, Socijalističkom partijom (SP), Demokratskim narodnim savezom (DNS), Socijalističkom partijom Srpske (SPS) i Narodnom partijom Srpske (NPS).

Sve te stranke podržale su da mandatar za sastav nove Vlade RS bude Radovan Višković, kao i da očekuju da imaju svoje predstavnike u novoj izvršnoj vlasti u RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari